FAQ's

Koji nivo znanja i iskustva mi je potreban da bih pohađao/la edukaciju?


Program je namenjen studentima i mladim aktivistima starosne dobi između 18 i 28 godina, upravo zbog sličnog okvira iskustava u partnerskim odnosima, sličnih vrednosti i stavova i uravnoteženog nivoa znanja. Sa druge strane, u iskustvenim radionicama su međusobno razumevanje i razmena među polaznicima važniji od akademskog poznavanja oblasti. Za pohađanje ove edukacije je prevashodno potrebna autentična radoznalost za lični, socijalni i profesionalni razvoj, gde se kroz aktivan pristup povezuje stečeno znanje sa ličnim iskustvom.
Da li je edukacija namenjena samo studentima i mladim aktivistima?


Ne. Program je prevashodno namenjen studentima i mladim aktivistima, ali u edukaciju mogu da se uključe mladi svih profila, starosti od 18 do 28 godina.

Program je pažljivo kreiran tako da podstiče razvoj ličnih, socijalnih i profesionalnih kompetencija.

Profesionalne kompetencije su potrebne studentima “pomažućih” profesija i mladim aktivistima civilnog društva, tj. budućim profesionalcima, za aktivnosti prevencije nasilja u društvu.

Lične i socijalne kompetencije osposobljavaju mlade svih profila za prevenciju partnerskog nasilja, prepoznavanje nasilja i reagovanje na nasilje, u privatnom kontekstu kao i u svojoj lokalnoj zajednici.
Da li mogu da primenjujem ovaj program u svom radu sa mladima?


Da. Svi polaznici koji uspešno završe edukaciju mogu da primenjuju ovaj program u svom radu sa mladima. Edukacija za profesionalce zaposlene u oblasti socijalne zaštite koji će primenjivati ovaj program u radu sa mladima u svojoj praksi trenutno je u procesu akreditacije. Očekuje se da postupak bude završen krajem 2020. godine ili početkom 2021. godine. Rešenje o akreditaciji programa izdaje Republički zavod za socijalnu zaštitu. Nakon izdavanja rešenja o akreditaciji, program će se bodovati u skladu sa Pravilnikom o standardima i postupku akreditacije programa obuke za stručne radnike i stručne saradnike u socijalnoj zaštiti.

GET IN TOUCH

Didn't see what you're looking for? Send us a message.